Opened 11 years ago

Closed 11 years ago

#9510 closed defect (worksforme)

gfan fails to build on skynet machines eno, taurus

Reported by: jhpalmieri Owned by: tbd
Priority: trivial Milestone: sage-duplicate/invalid/wontfix
Component: packages: standard Keywords:
Cc: Merged in:
Authors: Reviewers:
Report Upstream: N/A Work issues:
Branch: Commit:
Dependencies: Stopgaps:

Status badges

Description

Toward the end of the gfan log file, it says

make[2]: Leaving directory `/home/palmieri/eno/sage-4.5.alpha4/spkg/build/gfan-0.4plus.p1\
/src'
rm: cannot remove `gfan_*': No such file or directory
./gfan: /usr/lib64/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.14' not found (required by ./gfan\
)
gfan links not created correctly

The full log file is here:

http://sage.math.washington.edu/home/palmieri/misc/gfan-0.4plus.p1.log

Change History (1)

comment:1 Changed 11 years ago by jhpalmieri

  • Milestone changed from sage-4.5 to sage-duplicate/invalid/wontfix
  • Priority changed from blocker to trivial
  • Resolution set to worksforme
  • Status changed from new to closed

I've now built this successfully. I'm pretty sure that the reason is because of a bad LD_LIBRARY_PATH, as in #8769. I was building on eno using "screen", and when I use screen on eno, it doesn't set LD_LIBRARY_PATH at all. On taurus, LD_LIBRARY_PATH was misconfigured. On taurus, for example, if I set it correctly, then gfan (and everything else) builds fine. If I then set it to the previous wrong value and delete spkg/installed/gfan..., then I get the same error that I reported here.

So I'm going to close this ticket.

Note: See TracTickets for help on using tickets.